UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тегеран заперечує причетність до спроби викрадення американської журналістки

МЗС Ірану назвав ці звинувачення «безпідставними»

Тегеран назвав необґрунтованими звинувачення США на адресу іранської розвідки, яку Вашингтон звинуватив у спробі викрадення нью-йоркської журналістки. Вона в своїй роботі критикувала Ісламську республіку. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Це нова заява американського уряду настільки безпідставна і безглузда, що на неї навіть не варто реагувати», - заявив представник іранського МЗС Саїд Хатібзаде.

«Не в перший раз США розігрують такі голлівудські сценарії», - додав він.

Раніше прокуратура США пред'явила звинувачення чотирьом громадянам Ірану, які, як передбачає сторона звинувачення, є співробітниками іранської розвідки. Їх звинувачують в змові з метою викрадення американської активістки.

Мета змови поки не названа. Точна інформація про жертву також не називається. Згідно з обвинувальним актом, мова йде про журналістку, письменницю і правозахисницю Ім'я активістки не називається.

Деякі ЗМІ припускають, що мова йде про журналістку Масі Алінеджад.

Стеження за журналісткою нібито тривала протягом декількох років.

Читайте також: Іран чекають нові проблеми після виведення військ США з Афганістану — Bloomberg

Нагадаємо, що щоденні ракетні і безпілотні обстріли США в Іраку вже не є просто переслідуванням, яке почалося в травні 2019 року. Кількість цілеспрямованих атак зростає, і в них також беруть участь більш досконалі безпілотники, ніж в минулому. Хоча з весни 2020 року від цих атак не загинуло жодного американця, загальна картина свідчить про наростаючий конфлікт, в якому Іран оголосив війну США в Іраку.