UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тайфун на Філіппінах вбив майже півтисячі людей

Число жертв тайфуну «Пабло» («Бофа») на Філіппінах зросло до 475 осіб. Більше 300 філіппінців вважаються зниклими безвісти. Найбільш гострою проблемою для громадян в даний час є нестача ліків, сухого одягу та наметів.

Не менш 475 осіб стали жертвами тайфуну «Бофа», що обрушився на Філіппіни, йдетьсяв заяві Національної служби з боротьби з наслідками надзвичайних подій.

Ще не менше 379 осіб числяться зниклими безвісти після того, як тайфун викликав зсуви і повені. Місцева влада відзначає, що кількість жертв може значно зрости. Не менш 179 тис. людей залишилися без даху над головою.

Уряд країни звернувся до Міжнародної організації міграції за допомогою у будівництві тимчасових жител для тих, чиї будинки були зруйновані.

Найбільш серйозної шкоди було завдано провінції Компостела, де загинули, за останніми даними, 200 осіб, в тому числі солдати, військовий табір яких був змитий потоками води.

Влада побоюється спалаху епідемії холери у деяких важкодоступних районах, зокрема, в гірському селі Нью-Батаан на острові Давао.

Між тим, Міжнародний Комітет Червоного Хреста закликав міжнародне співтовариство виділити постраждалим від стихії фінансову допомогу в розмірі $4,8 млн.

За словами міністра соціального забезпечення і розвитку Філіппін Корасон Соліман, найбільш гострою проблемою в даний час є нестача ліків, сухого одягу та наметів.

Як повідомлялося, тайфун, що обрушився напередодні на південну частину Філіппін, зруйнував велику кількість будинків, привів до обриву ліній електропередач, а також до зупинки авіа- та залізничного сполучення у низці регіонів.

Швидкість вітру в епіцентрі урагану досягала 130 км/год. «Бофа» став найсильнішим тайфуном на Філіппінах в поточному році. !zn

Читайте також:

Число жертв тайфуну на Філіппінах досягло 325 осіб (ВІДЕО)

Ураган в Одесі: дерева перекрили вулиці, море затопило набережну (ФОТО)

Ураган «Сенді» обійшовся Нью-Йорку у $30 млрд