UA / RU
Підтримати ZN.ua

Танкер з Новоросійська дійшов до бази американських ВМС «Норфолк» – BlackSeaNews

Ймовірно, судно AVENCA перевозить нафтопродукти 

7 грудня танкер AVENCA, який 13 листопада вийшов з порту Новоросійська ймовірно завантажений російськими нафтопродуктами, був помічений біля американської військово-морської бази Норфолк – основного порту базування чотирьох ударних авіаносних груп ВМС США. Про це повідомив головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко на своїй сторінці у Facebook та розмістив відповідні зображення з програм моніторингу морського трафіку.  

«А як же ембарго, що діє з 05.02.2023? - ні, не чули. Танкер вийшов з Новоросійська ATD: 2023-11-13 13:38. Належить компанії ... як ви думаєте, звідки? З Німеччини, країни, що бере участь в ембарго🤣 - Ship manager/Commercial manager CHEMIKALIEN SEETRANSPORT GMBH Mattentwiete 1, 20457 Hamburg, Germany. Registered owner ORYX SHIPPING COMPANY NV Care of Chemikalien Seetransport GmbH , Mattentwiete 1, 20457 Hamburg, Germany. Друзі, поширюйте цей гумор, це треба і можна зупинити», – написав Клименко.

Читайте також: Спроби зменшити доходи РФ за допомогою стелі цін на нафту здебільшого провалилися — Politico

Загальний шлях танкера AVENCA

Танкер AVENCA біля «Норфолку»

Судячи з даних сервісу MarineTraffic, танкер пройшов вище за течією річки Елізабет й розвантажується на терміналі компанії IMTT. 

Читайте також: The Economist: Санкції ЄС проти нафтопродуктів з Росії почали працювати, але не варто чекати великого ефекту

Нагадаємо, нещодавнє розслідування The Washington Post показало, що Пентагон досі отримує від грецького постачальника Motor Oil Hellas нафтопродукти з російської нафти.