UA / RU
Підтримати ZN.ua

Таліби зажадали від Пакистану знайти і покарати викрадачів дочки посла Афганістану

Дочка посла країни в Пакистані Наджібулли Аліхіла - Сілс Аліхіл - була викрадена і піддана тортурам.

Ісламістський рух "Талібан" засудив викрадення дочки посла Афганістану в Ісламабаді і зажадав від властей Пакистану знайти і покарати викрадачів, повідомив прес-секретар талібів Суха Шахін в Твіттер.

"Викрадення є агресією, яку ми засуджуємо. Ми закликаємо уряд Пакистану активізувати зусилля для арешту і покарання злочинців, щоб такі дії не викликали ненависті між двома країнами", - йдеться в повідомленні прес-секретаря талібів Сухан Шахіна.

Раніше МЗС Афганістану заявив, що дочка посла країни в Пакистані Наджібулли Аліхіла - Сілс Аліхіл - була викрадена і піддана тортурам. У неділю афганський МЗС повідомив, що посол Афганістану в Ісламабаді і високопоставлені афганські дипломати викликані в Кабул.

Міністерство закордонних справ Пакистану висловило жаль з приводу рішення Афганістану повернути свого посла і сподівається на його перегляд. Там заявили, що "повідомлення про викрадення і напад на дочку посла в Ісламабаді розслідуються і відслідковуються на найвищому рівні за вказівкою прем'єр-міністра".

Читайте також: «Талібан» зайняв прикордонний пункт між Афганістаном і Пакистаном

Раніше повідомлялося, що екстремістське угруповання «Талібан» пропонує владі Афганістану а три місяці світу в обмін на звільнення 7 тисяч своїх бойовиків. Про це заявив представник уряду Афганістану в переговорах Ахмад Надер Надер.