UA / RU
Підтримати ZN.ua

Таліби просять Росію розібратися з санкціями ООН

Санкції ООН проти угруповання діють з 1999 року.

Цього тижня спецпредставник РФ в Афганістані провів переговори з терористичним угрупуванням "Талібан", яке захопило владу в країні. Тепер речник талібів вважає, що Росія може стати посередницею між ООН і їх режимом в питанні пом'якшення санкцій та відновлення Афганістану.

"Вона [Росія] може бути новим посередником між нами та ООН, в тому числі в питанні зниження рівня санкцій тиску, і ми просимо її сприяння в мирному врегулюванні в регіоні та в Афганістані зокрема, а також в процесі відновлення нашої країни", - сказав в інтерв'ю російському пропагандистської державному агентству "РИА Нововсти" Забіулла Муджахід.

"Талібан" після зустрічі розраховує на "позитивні результати" для Кабула на найближчих засіданнях Радбезу ООН.

Постпред РФ Васілій Нєбєнзя на початку вересня вже закликав розморозити заморожені в США активи Афганістану.

ООН вперше ввела санкції проти "Талібану" в 1999 році після того, як відмовилися видати лідера терористів "Аль-Каїди" Усаму бен Ладена.

Читайте також: Таліби відновлюють страти і ампутації кінцівок

Детальніше про наслідки дій Вашингтона і дестабілізації в регіоні — в статтях Миколи Замікули «Що залишиться в Афганістані після виведення американських військ?»і «Перемога «Талібану» в Афганістані: хто програв насправді», а також у матеріалі Олексія Їжака «Трагедія Афганістану: «Талібан» прийшов» для читачів ZN.UA.