UA / RU
Підтримати ZN.ua

Таліби оголосили про "перемогу" над США у День незалежності Афганістану

Таліби запевняють, що народ Афганістану взяв верх над "трьома пихатими імперіями три століття поспіль". Тобто Британією, СРСР і США.

Терористичне угрупування "Талібан" в четвер, коли в Афганістані святкується День незалежності, проголосила "перемогу" над США, повідомив телеканал CNN з посиланням на заяву талібів.

"Сьогодні ми святкуємо річницю незалежності від британської окупації (за підсумками третьої англо-афганської війни 1919 року), в той час, як ми, завдяки опору джихаду, перемогли іншу потужну і зарозумілу силу і змусили її піти з чистої землі Афганістану", - йдеться в заяві "Талібану".

Телеканал пише, що "Талібан" попросив імамів по всьому Афганістану закликати на молитвах афганців співпрацювати з майбутнім урядом, який сформують таліби.

Детальніше про наслідки дій Вашингтона і дестабілізації в регіоні - в статті Миколи Замікули «Що залишиться в Афганістані після виведення американських військ?», а також у матеріалі Олексія Їжака «Трагедія Афганістану: «Талібан» прийшов» для читачів ZN.UA.