UA / RU
Підтримати ZN.ua

Таліби хочуть отримати своє місце в ООН

В організації вирішили відкласти це питання, як і у випадку з М'янмою. 

Представники терористичного угрупування "Талібан", які захопили владу в Афганістані, хочуть отримати місце в Організації Об'єднаних Націй, основною метою діяльності якої є підтримання й зміцнення миру й міжнародної безпеки. 

Заступник офіційного представника талібів Інамулла Самангані написав у себе у Твіттер, що терористи мають право на своє місце в ООН, позаяк вони єдині наразі, хто представляє уряд та народ країни. 

В організації напередодні прийняли резолюцію, якою відклали питання про представників зі сторони Афганістану та М'янми, де управління захопила військова хунта. Наразі, попри зміну влади з цих країнах, їх представниками в ООН залишаються попередні посли. 

Читайте також: "Талібан" заявив, що Крим російський

Таліби не вірять у розподіл влади та необхідність існування незалежних інститутів. Чому переможці мають ділитися владою і дотримуватися вигаданих кимось правил? Але тривала стабільність Афганістану забезпечується не тільки і не так апаратом насильства, з чим Талібан якось дає раду, як спромогою прогодувати численне населення, забезпечити функціонування базової інфраструктури, не допустити суспільного колапсу та, як наслідок, постання неконтрольованих альтернатив, схожих на Ісламську державу. Чи в змозі Талібан протистояти всім цим викликам? Читайте у статті Сергія Данилова "Між голодом та терористами: що відбувається в Афганістані за талібів".