UA / RU
Підтримати ZN.ua

Таджикистан не знайшов в шоколаді Roshen ніяких шкідливих речовин

З усіх країн, які провели перевірку шоколаду Roshen, небезпечні речовини поки знайшла тільки Росія.

У Таджикистані не виявлено жодних порушень щодо якості та безпеки виробів фабрики Roshen, повідомив заступник директора Агентства зі стандартизації, метрології, сертифікації та торгової інспекції при уряді Таджикистану Ібодулло Курбонов, повідомляє ASIA-Plus.

За його словами, після того як у російських ЗМІ з'явилося повідомлення про те, що Росспоживнагляд заборонив ввезення до Росії кондитерських виробів компанії Roshen через те, що в даній продукції нібито присутній бензопірен, "Таджикстандарт" провів власну перевірку продукції цієї компанії.

"Ми постійно проводимо перевірку продуктів, які ввозяться в Таджикистан. Жодного разу в продукції даної фабрики не було виявлено недоліків, вся продукція відповідала нормативним документам Таджикистану. Після того, як ЗМІ почали мусувати цю тему, ми за пропозицією міністерства внутрішніх справ знову провели перевірку, але з того, про що писали російські ЗМІ, нічого не підтвердилося", - сказав Курбонов.

Він також підкреслив, що "суперечка навколо продукції Roshen - це політична гра між Україною і Росією". "Адже не раз було, коли Росспоживнагляд забороняв ввезення до Росії наших споживчих товарів. І кожного разу це було з політичних мотивів", - підкреслив Курбонов.

Нагадаємо, що 29 липня Росспоживнагляд заявив про введення заборони на постачання до РФ продукції чотирьох кондитерських фабрик компанії Roshen - київської, вінницької, маріупольської і кременчуцької.

У компанії Roshen сумніваються в правильності відбору Росспоживнаглядом проб зразків її продукції для проведення аналізу.

Про намір перевірити продукцію Roshen заявили в Молдові, а Казахстан і Білорусь вже почали перевірку.
!zn

Читайте також:

Білорусь поповнила список країн, що бажають перевірити продукцію Roshen

Таджикистан також перевірить цукерки Roshen

Казахстан почав перевірку продукції Roshen

Roshen перервала постачання всіх видів кондитерських виробів в Росії