UA / RU
Підтримати ZN.ua

Світовий банк до 2030 року має намір скоротити бідність у світі до 3%

У 1990 році за межею крайньої бідності було 40% всього населення Землі, наразі ця частка становить трохи більше 15%. Світовий банк має намір скоротити число людей, що мають дохід нижче 1,25 долара на день, до 2030 року до 3%.

Рада директорів Всесвітнього банку поставила перед собою масштабні стратегічні цілі - викорінити бідність і забезпечити процвітання для всього населення світу, повідомив керівник фінансової служби Світового банку Бертран Бадре.

"Ми хотіли б до 2030 року скоротити число людей, що мають дохід нижче 1,25 долара на день, істотним чином. Ми хотіли б, щоб загальна частка цих людей в населенні планети до 2030 року не перевищувала 3%. Якщо врахувати, що населення Землі до 2030 року складе 8 або 9 мільярдів чоловік, то це означає, що чисельність таких осіб повинна становити не більш 250 мільйонів людей", - сказав Бадре.

- В Україні 5% населення живуть набагато краще, ніж решта 95%

Він вказав на те, що в 1990 році за межею крайньої бідності було 40% всього населення Землі, наразі ця частка становить трохи більше 15%.

Топ-менеджер зазначив, що під забезпеченням процвітання мається на увазі підвищення добробуту 40% найбіднішого населення кожної з країн. "Тут робиться спроба забезпечити більш справедливий і рівний розподіл плодів розвитку", - пояснив Бадре.

Крайня бідність, за оцінками статистиків і демографів, це ситуація, коли людина має на життя менше 1,25 долара на день. "Ця цифра в доларах 2005 року, зараз за фактом трохи інша цифра", - сказав топ-менеджер. Однак, за його словами, в кожній країні виводиться власна межа крайньої бідності. "Зрозуміло, що в Ефіопії межа бідності - це не те ж саме, що в Великобританії або Швеції", - зазначив Бадре.

- Індія готує наймасштабнішу соціальну програму в світі - нагодувати 800 млн осіб

"Час простих рішень закінчився, тому що в значній частині ця динаміка забезпечувалася поліпшенням становища населення в Китаї, тому що там близько 90% населення можна було сміливо відносити до категорії крайньої бідності", - сказав Бадре. За його словами, у перспективі основна задача буде пов'язана з роботою в Південній Азії і у країнах Африки на південь від Сахари. !zn

Читайте також:

У світі майже 60 млн дітей не мають доступу до шкільної освіти

Тільки 25% соцдопомоги призначається дійсно нужденним в ній

В ЄС за межею бідності живуть 84 мільйони осіб

У США розрив між багатими і бідними досяг історичного максимуму