UA / RU
Підтримати ZN.ua

Світові акомпанії відмінили понад 4 500 рейсів на різдвяні свята через "Омікрон"

Пасажири у всьому світі, що повертаються додому у святковий сезон, стикаються з проблемами через брак персоналу.

Пасажири, що подорожують під час різдвяних свят, постраждали від збоїв у всьому світі після того, як авіакомпанії відмінили понад 4500 рейсів, пише The Guardian з посиланням на FlightAware.

Зокрема, 2175 рейсів по всьому світу було припинено напередодні Різдва. Близько чверті були в США.

Ще 1779 рейсів по всьому світу було припинено на Різдво, а ще 402 рейси – заплановано на неділю.

Основна частина скасованих рейсів – п'ять компаній: China Eastern скасувала 474 рейси, Air China – 188. United скасувала 177 рейсів, Air India 160, а Delta – 150.

Як пише The Guardian, сплеск скасування рейсів напередодні Різдва і Різдво стався, оскільки варіант коронавірусу Omicron, що швидко розповсюджується, призвів до того, що перевізники не змогли укомплектувати свої рейси.

Веб-сайт компанії з відстеження рейсів FlightAware показав, що 2175 рейсів по всьому світу були скасовані напередодні Різдва, зазвичай, важкий день для подорожей. Близько чверті були в США. Ще 1779 рейсів було скасовано по всьому світу в день Різдва, а ще 402 рейси було заплановано на неділю.

Читайте також: Ryanair скасовує низку авіарейсів з України: перелік

Дії авіакомпаній, які оголосили про поновлення продажу квитків на початок травня, не мають підтвердження, оскільки поки що немає рішення Кабміну про поновлення авіасполучення.