UA / RU
Підтримати ZN.ua

Світ сьогодні святкує католицьке Різдво

Різниця в часі зустрічі Різдва пояснюється відмінностями календарних стилів. Православні відзначають свято 7 січня.

Католики і протестанти відзначають одне з головних релігійних свят - Різдво Христове. У цей день прийнято згадувати біблійну історію про появу у Йосипа та Марії, немовляти, який прийшов у цей світ для спокутування гріхів людства - Ісуса Христа.

Президент України Петро Порошенко привітав всіх з Різдвом. "Вітаю з католицьким Різдвом! Бажаю миру, родинного тепла та веселих свят!", - написав він у Twitter.

Вітаю з католицьким Різдвом! Бажаю миру, родинного тепла та веселих свят! pic.twitter.com/ewJ3sXKTQT

- Петро Порошенко (@poroshenko) 25 грудня 2014

Міністр закордонних справ Павло Клімкін привітав католиків з Різдвом і Новим роком листівкою з видом засніженого Ластівчиного гнізда в Ялті. "Дорогі друзі, дякую за вашу підтримку в 2014 році. Бажаю вам миру і процвітання в новому році", - зазначено на листівці з написом: "Ластівчине гніздо, Крим, Україна".

Merry Christmas and a Happy New Year! pic.twitter.com/lcY4mV6Q6i

- Pavlo Klimkin (@PavloKlimkin) 24 грудня 2014

До святкування Різдва за Григоріанським календарем приєднуються також лютерани, баптисти, методисти, п'ятидесятники та багато православні автокефальні церкви, за винятком Російської, Сербської, Єрусалимської і Грузинської православних церков, які відзначать свято 7 січня за Юліанським календарем.

Читайте також: Столична влада затвердила програму святкування Нового року та Різдва

Виступаючи в ніч на четвер, 25 грудня, з традиційною Різдвяною месою перед тисячами віруючих в соборі Святого Петра у Ватикані, Папа Римський Франциск закликав світ до більшої ніжності і милосердя.