UA / RU
Підтримати ZN.ua

Світ ніколи не прийме Північної Кореї як ядерної держави – Хейлі

Прийняті до цього заходи проти КНДР не мали ніякого ефекту, вважає постпред США при ООН.

Схвалення додаткових санкцій Ради Безпеки ООН проти КНДР показує, що світова спільнота ніколи не прийме цю країну як ядерну державу, заявила у вівторок постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі.

"Сьогодні ми відповідаємо на новий розвиток подій. Ми показуємо, що світ ніколи не прийме володіння ядерною зброєю КНДР", - прокоментувала вона голосування Ради Безпеки ООН щодо санкцій.

За словами Хейлі, голосування показує, що "якщо КНДР не зупиниться сама, то ми всі перейдемо до дій".

Вона підкреслила, що прийняті до цього заходи світової спільноти проти КНДР не мали ніякого ефекту.

Досі Радбез ООН прагнув підштовхнути керівництво Північної Кореї до співпраці, проте нові санкції "показують, що ми діємо, щоб вони припинили робити те, що роблять".

Нагадаємо, в понеділок Рада Безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію, яка посилює санкційний режим проти КНДР. Це відповідь на ракетне випробування, яке здыйснила Північна Корея 2 вересня.

Резолюція передбачає обмеження на закупівлю нафтопродуктів: КНДР буде дозволено купувати до 2 млн барелів на рік, що, ймовірно, призведе до зниження імпорту Північною Кореєю нафтопродуктів на 10%. Обмежується також імпорт сирої нафти на рівні останніх 12 місяців і вводиться заборона на постачання в країну зрідженого природного газу і газового конденсату.

За наявними даними, існуючі нині резолюції Радбезу ООН загалом дозволять скоротити на 90% офіційно декларований північнокорейський експорт.