UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Суперечить міжнародному праву": Іран відреагував на нові санкції ЄС

Тегеран вкотре заперечує постачання зброї росіянам.

Іран засудив нові санкції ЄС та Британії проти Тегерану за допомогу Росії у війні. Речник іранського МЗС Есмаїл Багаї заперечує постачання країною балістичних ракет РФ, повідомляє Reuters.

"Деякі європейські країни та Велика Британія, на жаль, стверджували без доказів, що Іран військово втрутився в цей конфлікт", — заявив Багаї, маючи на увазі війну Росії проти України.

Читайте також: ЄС незабаром запровадить перші санкції проти Ірану за постачання ракет РФ — ЗМІ

За його словами, запровадження нових санкцій Європою та Британією проти Ірану суперечить міжнародному праву. 

14 жовтня ЄС схвалив санкції проти семи фізичних осіб та стількох же організацій Ірану, відповідальних за розробку та передачу ракет і дронів РФ. Під обмеження потрапили, зокрема, іранські авіалінії (Saha Airlines, Mahan Air і Iran Air). Також Євросоюз запровадив обмеження проти іранських посадовців. Їм забороняється вʼїжджати на територію ЄС, а їх рахунки заморозять. 

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив постачання Іраном балістичних ракет до Росії. Він також заявив про подальші санкції. Крім того, один з членів іранського парламенту підтвердив, що його країна відправляє балістичні ракети російським військам, які воюють в Україні, в обмін на соєві боби й пшеницю.