UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сунак і Трюдо обговорили посилення підтримки України

Прем’єри Канади та Великої Британії поговорили, зокрема, про необхідність подальшої координації зусиль із відбудови України.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, який напередодні говорив з президентом України Володимиром Зеленським, провів розмову з главою уряду Великої Британії Ріші Сунаком. Сторони обговорювали, зокрема, підтримку України. Про це повідомляє Укрінформ.

"Прем’єр-міністри обговорили російське незаконне та неспровоковане вторгнення в Україну та підтвердили непорушну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України", – зазначили у Трюдо.

У заяві додали, що співрозмовники обговорили необхідність подальшої координації зусиль із відбудови України, а також висловили занепокоєння наслідками російської політики для Глобального Півдня. Погодилися й надалі разом із союзниками по G7 просувати ініціативи з допомоги тим, хто постраждав найбільше.

Читайте також: Синьо-жовта субмарина та сукні в колір українського прапору: як у Великій Британії пройшла коронація Чарльза ІІІ

Раніше ЗМІ повідомляли, що консерватори британського прем'єр-міністра Ріші Сунака зіштовхнулися з похмурими результатами місцевих виборів у Великій Британії. Виборці покарали партію після року політичних скандалів, зростання інфляції та стагнації економіки.