UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сумніви в ЄС щодо санкцій можуть викликати у Росії відчуття безкарності – The Times

Видання пише, що кількість смертей в Україні від російської зброї вже достатній аргумент для того, щоб лишити санкції в силі.

Поки президент Володимир Путін у документальному фільмі фактично хвалиться військовою окупацією українського Криму, деякі країни ЄС засумнівалися, чи варто продовжувати дію санкцій проти Росії.

Про це в редакційній статті пише британське видання The Times, нагадуючи, що вихваляння Путіна суперечать його ж словам про причетність російської армії до анексії Криму. Рік тому він запевняв, що російських солдатів на півострові немає, а озброєні "зелені чоловічки" - це місцеві, які купили російську зброю в воєнторгу.

З тих пір Росія переправляє через український кордон сотні танків, бронетехніку і системи ПВО, а заодно і навчений російський спецназ, щоб воювати проти законної влади в Україні.

"В ході цієї боротьби був збитий пасажирський авіалайнер і майже напевне його знищило бойовики, який підтримує Росія. Більше 6 тисяч людей загинули. Переліченого вже вистачить для того, щоб продовжити дію санкцій США і ЄС. А загроза для країн НАТО, в яких є спільні кордони з Росією чи велика російськомовна меншина, роблять цей крок невідкладним", - йдеться в статті.

Видання зауважує, що в цей же час, деякі європейські країни, серед яких Франція і Греція, здається, дотримуються іншої точки зору і припускають, що немає потреби продовжувати дію санкцій до липня.

"Нехай учасники сьогоднішньої зустрічі в Брюсселі будуть обережні. Така нерішуча позиція робить унеможливлює існування спільної зовнішньої політики Європи і створює ситуацію, в якій країни Балтії, Скандинавії і Польща вимушені сподіватися на солідарність США. І фактично це стане сигналом для Росії, що подальша агресія їй зійде з рук і виллється лише в тимчасові незручності", - пише видання.

Сьогодні видання Bloomberg назвало сім країн ЄС, які не згодні достроково продовжувати санкції проти Росії. Висновки агентства ґрунтуються на аналізі "гостьової книги" президента Росії Володимира Путіна.