UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд зобов'язав німецький фонд, близький до "Газпрому", назвати компанії, причетні до будівництва "Північного потоку-2"

Назвати підрядників вимагали німецькі видання Die Welt та Bild.

Кліматичний фонд MV Climate Foundation, відомий тісними зв'язками з "Газпромом", розподіляв замовлення компаніям, які мали забезпечити завершення будівництва газопроводу " Північний потік-2 ", повідомляє BILD.

Читайте також: Добре сплановані потужні підриви стали причиною пошкоджень на "Північних потоках" – датське розслідування

Усього було розміщено замовлень на загальну суму 165 млн євро серед 80 компаній. Назви цих фірм керівництво фонду оголосити відмовлялося. У зв'язку з цим видання Die Welt і Bild звернулися до судів Шверіна і Ростока, які ухвалили, що фонд все ж таки зобов'язаний надати інформацію про підрядників.

У відповідь на це його голова подав скаргу до конституційного суду Карлсруе, оскільки вважав, що оприлюднення назв компаній може завдати їм шкоди.

Проте суд скарги не ухвалив, і назви компаній оприлюднити доведеться. Про це заявив член правління фонду Ервін Селлерінг. На його думку, компанії ні в чому не винні, оскільки діяли законно.

Нагадаємо, 26 вересня відбулася найбільша диверсія в історії газотранспортних систем світу. У Балтійському морі з невеликими інтервалами рвонуло на трьох із чотирьох ниток обох «північних потоків».