UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд зобов'язав КНДР виплатити півмільярда доларів родині загиблого після в'язниці американця

Сім'я загиблого американця вимагала стягнення з КНДР понад мільярда доларів.

Федеральний суд округу Колумбія у США зобов'язав уряд Північної Кореї виплатити 500 мільйонів доларів родині студента Отто Вормбіра, який помер після звільнення з в'язниці в КНДР. Про це повідомляє видання Axios.

У квітні батьки американського студента Отто Вормбіра, який помер після звільнення з північнокорейського табору, у четвер, 26 квітня, подали судовий позов проти КНДР за "жорстокі тортури та вбивство" їхнього сина. На той момент в позові не згадувалася компенсація, однак згодом позивачі внесли зміни до документу, вказавши вимогу про стягнення з уряду Північної Кореї більше мільярда доларів.

Отто Вормбір помер в американській лікарні 19 червня 2017 року, незабаром після того, як його доставили з КНДР в США в стані коми. Медики діагностували в нього серйозне ураження тканин головного мозку. Сім'я загиблого заявила, що після "жорстокого і болісного поводження з ним в КНДР, жодний інший результат не був можливий".

У КНДР запевнили, що передали студента американській стороні в нормальному стані, і причина його раптової смерті є для них таємницею.

Нагадаємо, в березні 2016 року американський студент Отто Вормбір був засуджений до 15 років каторги за спробу вкрасти пропагандистський плакат у готелі Пхеньяна. Його звинуватили в "антидержавній діяльності".