UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд заарештував майно російського опозиціонера Навального

Активи арештовано в рамках розслідування справи "Ів Роше". Накладено арешт на акції та цінні папери опозиціонера.

Басманний суд Москви заарештував майно опозиціонера Олексія Навального. Рішення прийнято у зв'язку з тим, що Навального засуджено до штрафу у мільйон рублів у справі "Кіровлісу". Арешт накладено на акції та цінні папери опозиціонера.

"Так, я поняття не маю, яке там моє майно суд заарештував. Це у СК і суду питати треба, мене ж ніхто не запрошував на засідання", - написав Олексій Навальний у своєму Твіттері.

У той же час, його адвокати також заявили, що не знають про арешт його рахунків і майна. "Ми нічого про це не знаємо, будемо з'ясовувати, треба зрозуміти, на що накладено арешт. У будь-якому випадку ми оскаржимо це рішення суду", - повідомив адвокат опозиціонера Вадим Кобзєв. За його словами арешт, швидше за все, накладено у рамках справи про розкрадання коштів компанії "Ів Роше Схід".

Нагадаємо, 18 липня Ленінський районний суд Кірова визнав Навального і Офіцерова винними у розкраданні продукції підприємства "Кіровліс" і заподіянні державі збитків у розмірі 16 мільйонів рублів. Навального засудили до п'яти років умовного ув'язнення, а Офіцерова - до чотирьох. З обох фігурантів справи суд постановив стягнути солідарно мільйон рублів збитку.

Проте вже 19 липня суд відпустив Олексія Навального і Петра Офіцерова під підписку про невиїзд до набуття чинності вироку у справі "Кіровлісу", задовольнивши прохання прокуратури. Звинувачення мотивувало своє прохання тим, що Навального зареєстровано кандидатом на виборах мера Москви. !zn

Читайте також:

Олексію Навальному замінили п'ятирічний термін умовним вироком

Навальний має намір очолити партію