UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд ЄС заборонив брати мігрантів під варту за нелегальний в'їзд

Нелегально перетнули кордони всередині ЄС біженці повинні бути депортовані назад в ту країну за межами блоку, з якої прибули.

Суд Європейського Союзу в Люксембурзі постановив, що біженці, які незаконно в'їхали з однієї держави ЄС в інше, не можуть бути з цієї причини поміщені під варту.

За законами Євросоюзу відповідні інстанції, які діють на території держави в'їзду мігранта в ЄС, повинні прийняти рішення про відправку його назад в ту країну за межами Європейського Союзу, з якої він прибув. Такий вердикт виніс суд у Люксембурзі за підсумками розгляду звернення Касаційного суду Франції, зажадав роз'яснень по справі громадянки Гани.

Жінка за чужими документами намагалася в'їхати з Бельгії до Франції і була поміщена під варту французькими правоохоронними органами, які виявили незаконність її дій.

У відповідності з законодавством ЄС, її не мали право позбавляти свободи, пояснили представники суду в Люксембурзі, зазначивши, що відповідні інстанції повинні були прийняти рішення про депортацію жінки в Гану.

Також суд у Люксембурзі попередив, що біженці, які перебувають під депортационным арештом до видворення з ЄС, не повинні міститися спільно з особами, що відбувають покарання за кримінальні злочини.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз побоюється наслідків закриття балканського маршруту, адже тепер потік мігрантів буде проходити в країни блоку через Єгипет.

18 березня ЄС та Туреччина прийшли до угоди по біженцям. З 20 березня, всіх нелегальних мігрантів, які прибудуть в Грецію, почнуть висилати назад через Егейське море на турецьку територію.