UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд ЄС офіційно визнав Uber сервісом таксі

Таким чином, компанія попадає під більш жорстке регулювання в 28 країнах Євросоюзу.

Тепер сервіс Uber офіційно є транспортною, а не технологічною компанією. Відповідне рішення ухвалив Європейський суд у Люксембурзі 20 грудня, повідомляє BBC. Це рішення не підлягає оскарженню. Таким чином, компанія попадає під більш жорстке регулювання в 28 країнах Євросоюзу.

Представники Uber запевняють, що рішення Європейського суду не вплине на їх роботу в більшості країн ЄС, де робота сервісу вже регулюється правилами для транспортних компаній.

"Мільйони європейців досі не мають можливості використовувати такі програми, як наші.Такі послуги, як Uber є зручними і тому ми продовжимо діалог з цього приводу з містами по всій Європі, щоб кожен міг отримати надійну їзду при натисканні кнопки ", - сказав представник компанії.

Uber офіційно позиціонує себе просто як цифровий додаток, який діє як посередник між водіями та клієнтами.

За майже 10 років існування Uber в Європі статус сервісу неодноразово є предметом спору з місцевою владою.

Справа Uber в суді ЄС розглядалася після заборони сервісу в кількох європейських країнах. Так навесні суд Італії заборонив використання мобільного додатку служби таксі Uber, вважаючи, що діяльність служби є недобросовісною конкуренцією. А з жовтня Über позбувся ліцензії на перевезення пасажирів у Лондоні після того, як міська влада визнала, що компанія не відповідає вимогам, які пред'являються до оператора за викликом автомобіля, в тому числі в сфері співробітництва з правоохоронними органами та перевірки водіїв на предмет наявних раніше порушень закону.

Сервіс дозволяв водіям без ліцензії надавати послуги таксі, проти нього виступали співробітники традиційних таксопарків.