UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд в Туреччині наказав узяти під варту 17 підозрюваних у причетності до вибуху в Стамбулі

Внаслідок вибуху загинуло шість людей, понад 80 отримали поранення.

Турецький суд наказав узяти під варту 17 підозрюваних у причетності до вибуху в Стамбулі, звинувативши їх у посяганні на єдність держави, навмисних вбивствах і замахах на вбивство. Про це повідомляє AP.

Крім того, суд звільнив ще трьох підозрюваних з-під варти. Він також постановив депортувати з Туреччини 29 осіб, які були затримані у зв'язку з вибухом.

Вибух, що стався 13 листопада на стамбульській вулиці Істікляль призвів до загибелі шести людей, у тому числі двох дітей. Також понад 80 людей отримали поранення. Це стало нагадуванням про вибухи в турецьких містах між 2015 і 2017 роками і підірвало почуття безпеки населення.

Турецька влада поклала відповідальність за вибух на заборонену в країні Робітничу партію Курдистану, а також пов'язані з нею сирійські курдські угруповання. Курдські бойові угруповання заперечують свою причетність.

Читайте також: У Туреччині не прийняли співчуття США після вчорашнього теракту, заявивши, що Вашингтон "фінансує терористів"

Прокурори допитували головну підозрювану в нападі сирійку, яку звинувачують в тому, що вона залишила бомбу на проспекті Істікляль.

Жінка, ідентифікована як Ахлам Албашир, нібито розповіла слідчим, що вона нелегально в'їхала до Туреччини і протягом чотирьох місяців жила в одному з будинків Стамбула. За інформацією ЗМІ, Албашир також нібито зізналася, що залишила сумку з вибуховим пристроєм на вулиці, але стверджує, що не знала, що в ній знаходилося.

Очікується, що дата судового засідання буде призначена після того, як прокуратура підготує обвинувальний акт, що може зайняти місяці.