UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд в США відмовився зняти санкції з російського олігарха з кремлівського списку

Дерипаска вимагав скасувати санкції, введені проти нього в квітні 2018 року.

Після того як російський олігарх з кремлівського списку Олєг Дєріпаска подав позов з вимогою зняти з нього американські санкції, Федеральний окружний суд округу Колумбія відмовив у задоволенні позову.

Адвокати олігарха стверджували, що Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) перевищило повноваження, включивши Дєріпаску до списку санкцій. Чи не вдалося олігархові і оскаржити своє включення в кремлівський список. Суддя сказав, що цей список не є списку санкцій.

Сам Дєріпаска назвав передбачуваною відмову суду скасувати санкції США.

Дєріпасці як і раніше закритий в'їзд в США, його активи в країні заморожено, а американським громадянам заборонено вести з ним бізнес.

6 квітня 2018 року США ввели санкції проти 36 фізичних осіб і компаній з "кремлівського списку". У перелік потрапили сім олігархів, 17 високопосадовців , а також 12 державних і приватних компаній.

До санкційного списку потрапили бізнесмени Олєг Дєріпаска, Ігорь Ротенберг, Кірілл Шамалов, Віктор Вєксєльберг, Владімір Богданов, Андрєй Скоч, сенатор Сулейман Кєрімов, а також міністр внутрішніх справ Влідімір Колокольцев, голова Росгвардії Віктор Золотов, голова Роскомнагляду Алєксандр Жаров, голова ВТБ Андрєй Костін, голова "Газпрому" Алєксєй Міллер, секретар Ради безпеки РФ Ніколай Патрушев та інші.