UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд у Нью-Йорка визнав законною вимогу про обов'язкову вакцинацію муніципальних службовців

Раніше співробітники Нью-Йорка могли вибрати щотижневі випробування на COVID-19 замість вакцинації, але цієї можливості більше не буде.

У США суддя Лізетт Колон ухвалила, що вимога Нью-Йорка про вакцинацію проти COVID-19 для муніципальних службовців може бути виконана відповідно до плану, відхиливши запит профспілки поліції про блокування мандата, повідомляє Associated Press.

Більшість муніципальних службовців Нью-Йорка повинні отримати одну дозу вакцини до п'ятниці, а деякі співробітники виправних установ крайній термін - 1 грудня. Міські робітники, які надали докази вакцинації, будуть винагороджені премією у розмірі $500 до своєї зарплати, а ті, хто не зробить цього, будуть відправлені в неоплачувану відпустку.

Таким чином, суддя Лізетт Колон відхилила позов профспілки поліції Нью-Йорка щодо неправомірності обов'язкової вакцинації від коронавірусу.

Тим часом, за словами комісара поліції Дермота Ши, 73% поліцейських Нью-Йорка вже отримали принаймні одну дозу вакцини.

Читайте також: Чи буде примусова вакцинація в Україні: Шмигаль дав відповідь

Раніше головний санлікар України Ігор Кузін заявив, що в Україні дуже малий відсоток громадян, які мають протипоказання для COVID-вакцинації, проте такі люди все ж таки є. За його словами, для того, щоб визначити, чи має людина протипоказання, слід звертати увагу на абсолютні медичні протипоказання та серцево-судинні захворювання чи онкологію. У свою чергу, МОЗ готує повний перелік тимчасових або абсолютних протипоказань до вакцинації проти коронавірусу.