UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд пробачив Навальному порушення домашнього арешту

Норми КПК РФ в даному випадку вже не діють, пояснили в суді.

Замоскворецький суд Москви повернув кримінально-виконавчій інспекції матеріал про порушення опозиціонером Олексієм Навальним режиму утримання під домашнім арештом, повідомила прес-секретар суду Юлія Петрова.

"Подання ФСВП щодо Навального було повернуто, так як вирок вже винесено і положення Кримінально-процесуального кодексу РФ в даному випадку застосуванню не підлягають", - сказала Петрова в середу російського "Інтерфаксу".

У вівторок увечері Олексій Навальний, порушивши режим домашнього арешту, приїхав в центр Москви, де зібралися на несанкціоновані акції спочатку прихильники, а потім і противники опозиціонера. Присутні висловлювали своє ставлення до вироку по справі "Ів Роше" проти братів Олексія та Олега Навальних, винесеного вранці того ж для Замоскворецким судом.

Самого опозиціонера затримали на Манежній площі і відпровадили додому, а в середу вранці ФСВП повідомила, що матеріали про порушення ним умов домашнього арешту, під яким його залишили до вступу вироку в силу, спрямовані в Замоскворецький суд.

Читайте також: ЄС і США засудили вирок братам Навальним

Четверо поліцейських біля квартири. На чолі з майором. Чого варті, самі не знають. Водички або чаю не хочуть. pic.twitter.com/GeF0WbAPVW

- Alexey Navalny (@navalny) 31 грудня 2014

Напередодні ввечері число затриманих на акції в підтримку братів Навальних на Манежній площі склало не менше 245 осіб. За оцінками МВС РФ, всього на акцію в підтримку опозиціонера і його брата ввечері зібралося близько 1,5 тисячі людей.

Читайте також: ЄС і США засудили вирок братам Навальним

Раніше районний суд засудив Олексія Навального до умовного терміну за звинуваченням у шахрайстві та відмиванні грошей. Олексій залишився під домашнім арештом до вступу вироку в законну силу. Його брат Олег отримав три з половиною роки колонії загального режиму.

Олексій Навальний всупереч домашньому арешту на метро дістався на Манежну площу, де був затриманий серед інших співробітниками поліції Москви.