UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд Москви сьогодні розгляне скаргу лідера кримських татар Мустафи Джемілєва

Депутату Верховної Ради України Мустафі Джемілєву заборонили в'їзд в Росію та окупований Крим, а також звинуватили у "розпалюванні міжнаціональної ворожнечі".

Сьогодні відбудеться засідання Басманного суду Москви, на якому буде розглядатися скарга Мустафи Джемільова про заборону йому в'їзду в Росію.

Після окупації Криму Росією, Джемільову заборонили в'їзд як в аннексированный Крим, так і в РФ. Навесні минулого року самопроголошена влада Криму вручила кримському лідеру "документ" без підписів і печаток про заборону в'їзду, в якому говорилося, що дія заборони триватиме п'ять років.

Засідання суду в Москві за скаргою Мустафи Джемілєва повинно було пройти в кінці січня, однак нібито через хворобу судді слухання перенесли.

На самому слуханні в Басманному суді Джемілєв брати участь не зможе. У випадку рішення не на його користь, він планує звернутися до Європейського суду з прав людини.

12 січня Мустафа Джемілєв дав інтерв'ю, в якому заявив, що теракти в Парижі дуже вигідні Росії, так як відволікають увагу світової громадськості від подій з окупацією Криму і війною в Донбасі.