UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд Іспанії пред'явив звинувачення ще кільком каталонським політикам

Зокрема, звинувачення отримав Артур Мас, попередник Пучдемона.

Суддя Верховного суду Іспанії розширив список підозрюваних у зв'язку з проведенням незаконного референдуму про незалежності Каталонії і почав судове розслідування стосовно ще кількох каталонських політиків, передає "Європейська правда".

Звинувачення висунули проти Артура Маса, який був головою женералітету Каталонії з 2010 по 2016 роки до Карлеса Пучдемона, Марти Ровіри, другого номера партії "Ліві республіканці Каталонії" (її очолює Уріол Жункерас, заступник Пучдемона, який зараз знаходиться у в'язниці, чекаючи суду), а також, Анни Габріель, прес-секретаря радикальної лівої партії CUP.

Всі вони входили в так званий Стратегічний комітет, який розробляв план проведення референдуму й проголошення незалежності автономії.

Таким чином, в "каталонській справі, пов'язаній з проголошенням незалежності і підбурюванням до заколоту, з'явилися нові фігуранти.

До цього звинувачення були пред'явлені 20 політикам, у тому числі колишньому голові женералітету Карлесу Пучдемону і його колишньому заступнику Уріолу Жункерасу. Крім того, звинувачення в заколоті пред'явлені двом співробітникам каталонських правоохоронних органів Mossos, в тому числі колишньому керівнику Хосепу Луїсу Траперо.

За результатами підрахунку 90% бюлетенів на позачергових парламентських виборах в Каталонії, перемогли прихильники незалежності автономії від Іспанії.

Противники незалежності Каталонії з партії "Громадяни", в свою чергу, зможуть сформувати найбільшу фракцію в парламенті.

Екс-голова уряду Каталонії Карлес Пучдемон і колишні каталонські міністри зараз перебувають у Бельгії і готові повернутися в Іспанію тільки після закриття кримінальних справ проти них.

Суд першої інстанції Брюсселя офіційно оголосив про припинення справи про екстрадицію в Іспанію екс-глави Каталонії Карлеса Пучдемона.