UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд дозволив публікацію мемуарів Болтона з критикою Трампа

Книгу Болтона почнуть продавати з наступного тижня.

У суботу американський суддя відмовився заблокувати випуск всеосяжної книги, в якій колишній радник президента Дональда Трампа з національної безпеки Джон Болтон вважає його корумпованим і некомпетентним.

Суддя Ройс Ламберт написав, що книга вже була відправлена в магазини для продажу на наступному тижні. Джон Болтон, схоже, не зміг отримати письмову згоду Білого дому про те, що в його мемуарах нічого не засекречено.

"У той час як одностороння поведінка Болтона викликає серйозні побоювання щодо національної безпеки, уряд не встановив, що судова заборона є належним засобом правового захисту", - написав суддя, передає AFP.

Суддя сказав, що огляд уривків, які, за твердженням уряду, містять секретні матеріали, переконав його в тому, що Болтон "ймовірно, поставив під загрозу національну безпеку шляхом публікації".

Читайте також: Через шквальний вітер у Чорнобильській зоні з'явилися нові осередки тління

Сенсаційні звинувачення стали доступними публіці після того, як Білий дім подав позов, який намагався заблокувати публікацію книги Болтона. Але напередодні запланованого релізу наступного тижня книга просочилася в ЗМІ. Її фрагменти опублікували New York Times, Washington Post і Wall Street Journal.