UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стрілка біля Білого дому серйозно поранили, але на місці події його зброю не знайшли

Як виявилося, "стрілець" тільки погрожував, але стріляв поліцейський.

У США чоловіка, який став причиною перерви прес-конференції Трампа в Білому домі, серйозно поранив офіцер Секретної служби у відповідь на погрозу вбити людей, передає AP.

"51-річний Майрон Безіл Берріман з Форествілл, штату Меріленд, був заарештований за звинуваченням у нападі на співробітника правоохоронних органів, за даними столичного поліцейського управління. За словами влади, у вівторок він залишався в лікарні з критичними травмами", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці зазначають, що "стрілок" Берріман підійшов до офіцера у формі близько 18:00 в декількох кварталах від Білого дому і повідомив, що має при собі зброю. Потім агресивно рушив у бік офіцера і "виявився готовим до стрільби, перш ніж офіцер вистрілив в нього один раз".

Поліцейський не відповів слідству, чи дійсно бачив пістолет у Беррімана. На місці події зброю також не було знайдено.

"Перед стрільбою Берріман кричав, що збирається вбивати людей, за словами офіційних осіб, знайомих з цією справою", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, подія у Білого дому сталася під час президентського брифінгу,. Трамп без пояснень причини покинув зал, в якому проходила прес-конференція. Через кілька хвилин він повернувся і пояснив журналістам, що у Білого дому сталася стрілянина.

За словами Трампа, підозрюваного стрілка вже знешкодили і з пораненням відвезли в госпіталь. Більше через події ніхто не постраждав.