UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стратегія Швеції по боротьбі з коронавірусів - приклад іншим країнам - ВООЗ

Експерт вважає, що стратегія Швеції по введенню м'яких обмежень в боротьбі з коронавірусною інфекцією повинна стати зразком для країн світу.

Спецпосланець організації ВООЗ Девід Набарро заявив, що всі країни повинні взяти на озброєння м'які обмеження під час епідемії, які застосовуються в Швеції, повідомляється на magic.co.nz.

Про це заявив спецпосланець Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) доктор Девід Набарро в інтерв'ю новозеландської радіостанції Magic.

За словами Набарро, ключем до перемоги над COVID-19 є довіра між владою і населенням. Як приклад він навів Швецію. «У Швеції уряд виявився здатне довіритися суспільству, а суспільство змогло довіритися уряду», - пояснив Набарро.

Підхід влади європейської країни до боротьби з поширенням коронавируса він назвав вірним і правильно сприйнятим населенням. Стокгольм, за словами Набарро, поклався на свідомість громадян і не став вводити жорсткі карантинні заходи. Такої ж політики слід дотримуватися іншим країнам в майбутньому.

На думку спецпосланця ВООЗ, жорсткий карантин є «грубим інструментом», який серйозно б'є по доходах людей і малого бізнесу.

Читайте також: У світі за час пандемії на COVID-19 захворіло понад 427 млн осіб: карта

Також відомо, що уряд Британії повідомило про 6115 нових випадків зараження коронавірусом COVID-19 в самому населеному регіоні Сполученого Королівства - Англії - за тиждень, що на 8% менше, ніж тижнем раніше. Це показує перше зниження кількості нових випадків з початку липня, показали дані урядової системи з тестування та відстеження показали в четвер.

За тиждень в систему відстеження контактів додали 7941 людини, почасти через оперативної затримки на попередньому тижні.

У британському регіоні Англія повідомили, що загальне число смертей за тиждень не показало статистично значимого перевищення.