UA / RU
Підтримати ZN.ua

Столтенберг сподівається на вступ України в НАТО протягом наступних 10 років

Генсек Альянсу закликав зараз збільшити військову допомогу Україні.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг сподівається, що Україна приєднається до Північноатлантичного Альянсу протягом наступних 10 років. Про це він заявив в інтерв’ю dpa, передає tagesschau

«Я дуже сподіваюся, що Україна буде союзником», – зазначив Столтенберг у відповідь на запитання про можливе розширення Альянсу в найближчі десять років. 

Перед ювілейним самітом НАТО у Вашингтоні він також закликав надати Україні ще більше військової допомоги.

«Чим сильніша наша підтримка, тим швидше ця війна може закінчитися. Чим більше ми візьмемо на себе зобов'язань у довгостроковій перспективі, тим швидше закінчиться війна», – сказав Столтенберг.

Читайте також: Словаччина закликає до поміркованості у питанні вступу України до НАТО – президент Пеллегріні

Лічені дні залишаються до ювілейного саміту НАТО у Вашингтоні. Тим часом Україні (і через низку публічних заяв, і через комунікації за зачиненими дверима) партнери з Альянсу дали чітко зрозуміти: жодне із завищених очікувань на кшталт «запрошення до НАТО» не має права навіть перетинати океан. Про попередню діагностику підготовчих зусиль до ювілейного саміту НАТО в контексті України пише Альона Гетьманчук у матеріалі «Саміт Байдена. Чому Україну не запросять до НАТО, а в Америці все ще бояться Путіна».