UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стівен Сігал хоче стати губернатором російського Примор'я

На недавно минулих виборах не вдалося визначити, хто стане невым губернатором Приморського краю.

Голлівудський актор Стівен Сігал, який приїхав до російського Владивостоку на міжнародний кінофестиваль країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону "Меридіани Тихого", виявив бажання стати губернатором Приморського краю, який знаходиться на Далекому Сході Російської Федерації. Про це він заявив під час зустрічі з глядачами.

"Мені б хотілося... Я спеціально приїхав на кінофестиваль. Крім того, по батьківській лінії мої предки звідси. Я хочу вивчати Приморський край, бачити більше. І стати вашим губернатором", - відповів Сігал на запитання одного з учасників зустрічі, який зазначив, що на даний момент в Примор'ї немає губернатора.

Відзначимо, що в Примор'ї склалася складна ситуація з виборами губернатора. У першому турі виборів, який відбувся 9 вересня, не переміг жоден із кандидатів. Через десять днів у Приморському краї відбувся другий тур губернаторської гонки, в якому взяли участь Андрій Тарасенко (партія "Единая Россия") і Андрій Іщенко ("Коммунистическая партия РФ").

Після обробки 95% голосів Центральна виборча комісія заявила про те, що кандидат від КПРФ лідирує. Однак після підрахунків 96,13% протоколів розрив між суперниками скоротився вдвічі, а при обробці практично всіх голосів переможцем виявився кандидат від "Единой России". Після цього опоненти звинуватили один одного в підтасовуваннях та фальсифікації. У підсумку ЦВК РФ скасувала результати виборів і заявила про те, що розбереться з ними після розгляду скарг, які надійшли щодо фальсифікації.

Нові вибори в Примор'ї мають відбутися через три місяці.

Нагадаємо, в серпні Стівена Сігала призначили спецпредставником Росії з гуманітарних зв'язків із Сполученими Штатами Америки.