UA / RU
Підтримати ZN.ua

США зробили 100 млн щеплень від коронавірусу

В даний час в США роблять близько 2,2 мільйона щеплень в день.

Медичні працівники в Сполучених Штатах ввели понад 100 мільйонів доз вакцини проти Covid-19, як показав офіційний трекер в п'ятницю, що становить близько 30 відсотків від загального числа в світі на сьогоднішній день.

Згідно з останніми даними, опублікованими в п'ятницю вдень Центрами з контролю і профілактиці захворювань, в цілому було зроблено 101 128 005 уколів.

Адміністрація президента Джо Байдена спочатку планувала досягти цього рубежу до сотого дня його перебування на посаді, тобто 30 квітня.

Але мета була швидко переглянута - до 150 мільйонів щеплень в перші 100 днів, і на цьому тижні Байден сказав, що до кінця травня вакцини буде досить, щоб охопити всі 258 мільйонів дорослого населення.

Що стосується розбивки, 65,9 мільйона осіб отримали принаймні одну дозу, в той час як 35 мільйонів в даний час повністю вакциновані, або 10,5 відсотка від загальної чисельності населення в 331 млн.

Читайте також: ВООЗ схвалила вакцину від коронавірусу Janssen

Шістдесят один відсоток людей старше 65 років, найбільш сприйнятливих до важкого перебігу Covid-19, отримали принаймні одну дозу.

Було введено близько п'ятдесяти мільйонів доз вакцини Pfizer, 49 мільйонів доз вакцини Moderna, 900 000 доз одноразової вакцини Johnson & Johnson і ще 100 000 доз, що не були ідентифіковані.

За даними AFP, в усьому світі було введено понад 340 мільйонів доз вакцини проти Covid.

В даний час в США роблять близько 2,2 мільйона уколів в день.

На додаток до трьох уже дозволеним вакцинам, AstraZeneca і Novavax також проводять в США клінічні випробування своїх вакцин на пізніх стадіях.

Нагадаємо, в кінці лютого президент США Джо Байден оголосив траур у пам'ять про 500 тисяч американців, які стали жертвою епідемії коронавірусу.