UA / RU
Підтримати ZN.ua

США знищили дві ракети та чотири безпілотники хуситів у Ємені, які готувалися до атак у Червоному морі

Безпілотники та протикорабельні ракети становили загрозу для торгових суден і кораблів ВМС США в регіоні.

Центральне командування Збройних сил США заявило, що американські військові знищили чотири дрони та дві крилаті ракети хуситів у Ємені, які мали бути використані для атак у Червоному морі. Про це повідомляє Bloomberg.

Удари в понеділок, 26 лютого, стали продовженням зусиль, спрямованих на запобігання подальшим нападам на комерційне судноплавство на важливому водному шляху з боку підтримуваних Іраном хуситів, які контролюють більшу частину північного заходу Ємену.

Безпілотники та протикорабельні ракети становили неминучу загрозу для торгових суден і кораблів ВМС США в регіоні, йдеться в заяві американських військових.

Читайте також: В Ємені хочуть запобігти екологічній катастрофі: хусити влучили в суховантаж з добривами з Саудівської Аравії

Напади хуситів на комерційні судна в Червоному морі та Аденській затоці, що почалися у відповідь на військову кампанію Ізраїлю проти ХАМАС у Секторі Гази, тривають, попри серію повітряних ударів з боку сил США і Великої Британії.

Хусити також погрожували атакувати критично важливі підводні кабелі, але наразі немає жодних доказів того, що вони досягли успіху. Втім, нещодавно південноафриканська компанія заявила, що підводний кабель, який вона контролює біля узбережжя Ємену, був пошкоджений, хоча причина цього ще не встановлена. Кабель з'єднує Європу та Індію.