UA / RU
Підтримати ZN.ua

США запровадили санкції проти компаній, які допомагали Ірану обходити обмеження

Зокрема, під санкції потрапили китайські компанії.

Сполучені Штати запровадили санкції проти більш ніж десятка компаній, що базуються в Китаї, Гонконгу та ОАЕ. Ці компанії допомагали Ірану обходити торговельні обмеження. Зокрема, вони сприяли продажу продукції нафтопереробної та нафтохімічної промисловості Ірану покупцям в Східній Азії. Про це повідомляє Reuters.

Останній крок США проти контрабанди іранської нафти був зроблений в той час, коли зусилля з відновлення ядерної угоди зайшли в глухий кут, а зв'язки між Іраном і Заходом стають все більш напруженими, оскільки іранці продовжують антиурядові протести.

Вашингтон все частіше націлюється на китайські компанії, що займаються експортом іранської нафтохімічної продукції, оскільки перспективи відновлення ядерного пакту слабшають.

Міністерство фінансів США заявило, що 13 компаній сприяли продажу іранських нафтохімічних і нафтопродуктів на сотні мільйонів доларів покупцям в Східній Азії від імені компаній, що знаходяться під санкціями, включаючи Національну іранську нафтову компанію і Triliance Petrochemical Co. Ltd.

Читайте також: Канада запровадила санкції проти іранських виробників безпілотників

Раніше повідомлялося, що США запровадили санкції проти транснаціональної мережі осіб і компаній, які допомагають Росії здійснювати закупки технологій для воєнних дій в Україні.