UA / RU
Підтримати ZN.ua

США закрили в'їзд для іноземців з Ірану

Вашингтон розглядає можливість блокування південного кордону з Мексикою через коронавірус.

США заборонили в'їзд для іноземців, які нещодавно відвідували Іран. Через коронавірус Вашингтон також розглядає можливість блокування південного кордону з Мексикою, повідомляє Reuters.

Віце-президент США і керівник служби Білого дому з реагування на коронавірус Майк Пенс пояснив ситуацію і закликав американців не виїжджати в райони Південної Кореї та Італії з найбільшою кількістю заражень.

Серед інших можливих заходів із боротьби з поширенням інфекції, розглянутих Вашингтоном, називають введення обмежень на в'їзд на південному кордоні з Мексикою. Про це заявив американський президент Дональд Трамп на прес-конференції в Білому домі.

Міністр охорони здоров'я і соціального забезпечення США Алекс Азар заявив, що ризик зараження коронавірусом для будь-якого американця залишається низьким. Але він попередив, що це може швидко змінитися.

"Ми хочемо знизити кількість подорожей в райони, найбільш схильні до впливу коронавірусу", – сказав Азар.

Нагадаємо, ВООЗ підвищила рівень поширення коронавірусу до дуже високого. Кількість заражених коронавірусом за межами Китаю перевищила 6 тисяч, за добу зафіксовано 1318 нових випадків. На сьогодні випадки коронавірусу не зафіксовані в 12 країнах, включаючи Україну. Однак, у суботу, 29 лютого, про перші зараження повідомили Ірландія і Люксембург.