UA / RU
Підтримати ZN.ua

США закликали весь світ відмовитися від бізнесу з Росією

На думку Держдепартаменту, зовсім не обов'язково приєднюватись до санкцій, достатньо просто не укладати нових контрактів.

Вашингтон закликав країни не підтримувати ділових відносин з Москвою і попередив про те, що буде стежити за новими контрактами. "Ми як і раніше закликаємо всі країни світу відмовитися від співробітництва з Російською Федерацією та нагадуємо, що будемо стежити за всіма новими контрактами Москви", - заявила представник Держдепартаменту США Джен Псакі на брифінгу у Вашингтоні.

Джен Псакі відповіла заперечно на запитання, чи її слова є закликом до країн приєднається до санкцій проти Росії. "Ні, до цього ми не закликаємо. Враховуючи ситуацію, зараз достатньо просто не вести справи з Москвою", - додала Псакі.

Заяви представника Держдепу пролунали відразу після поїздки Володимира Путіна до Індії, де було підписано декілька контрактів, в тому числі і на будівництво Росією двох блоків АЕС в Індії. Псакі назвала Індію дуже важливим партнером для США та наголосила, що візит Путіна ніяк не відіб'ється на планах Барака Обами відвідати країну з візитом.

Читайте також: Більшість міжнародних інвесторів вважають Росію небезпечнішою за Еболу

Днем раніше Джен Псакі від імені Держдепу висловила заклопотаність тим, що Володимира Путіна супроводжував в Індію самопроголошений лідер анексованого Криму Сергій Аксьонов.