UA / RU
Підтримати ZN.ua

США закликали Росію відновити мовлення кримськотатарських ЗМІ

Держдепартамент США вважає заборону кримськотатарських ЗМІ порушенням прав людини.

Керівник прес-служби Держдепартаменту США Марі Харф виступила з жорсткою критикою політики Росії щодо кримськотатарських ЗМІ на півострові.

"Ми рішуче засуджуємо закриття російськими окупаційними властями багатьох великих кримськотатарських ЗМІ, в тому числі ATR, останнього незалежного телеканалу, а також інформагентства QHA, газети "Авдет", радіостанції "Мейдан-ФМ" та деяких інших", - йдеться в заяві Держдепартаменту.

Марі Харф стверджує, що дані дії значним чином знищують свободу слова в Криму. І це є продовженням річної кампанією по спробі змусити замовкнути кримськотатарське населення, а так само всіх тих людей, які виступають проти російської окупації.

Держдепартамент США стверджує, що кримські татари були піддані дискримінації та залякуванням, включаючи рейди по житловим будинкам, політичним організаціям і місцях поклоніння.

Також США засуджують нехтування Росії до прав людини та свободи слова, і закликають до відновлення мовлення всіх кримськотатарських ЗМІ, які були закриті.

У повідомленны підкреслюється, що Сполучені Штати визнають Крим невід'ємною частиною України та підтримують суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Читайте також: В ефірі російського каналу експерт жорстко прокоментувала ситуацію в Криму, шокувавши ведучого

1 квітня припинили своє мовлення кримськотатарські ЗМІ на півострові. Керівники кримськотатарських ЗМІ неодноразово подавали заявки на отримання російської ліцензії на мовлення, проте щоразу отримували невмотивовані відмови.