UA / RU
Підтримати ZN.ua

США закликали Китай дотримуватися "правил дорожнього руху" в інтернеті

За підсумками зустрічі в Каліфорнії сторони домовилися провести спеціальні переговори по темі кібербезпеки в липні 2013 року.

Президент США Барак Обама закликав Китай дотримуватися "правил дорожнього руху" в області кібербезпеки. Про це повідомляє Agence France-Presse.

Заяву було зроблено американським лідером у ході дводенних неформальних переговорів з головою КНР Сі Цзіньпіном в Каліфорнії. Воно стосувалося численних китайських атак хакерів на сервери американських фінансових організацій і державних відомств, в тому числі Пентагону. Обама підкреслив, що міжнародна кіберзлочинність гальмує прогрес у двосторонніх відносинах США і Китаю, який спостерігається по багатьох інших напрямах.

За підсумками зустрічі в Каліфорнії сторони домовилися провести спеціальні переговори по темі кібербезпеки в липні 2013 року. На них до обговорення мають підключитися робочі групи американських та китайських фахівців у цій області.

Радник президента США з національної безпеки Том Донильон розповів, що в цілому саміт у Каліфорнії пройшов у конструктивному ключі і "безпрецедентно неформальній" обстановці. Зокрема, сторони дійшли згоди щодо ситуації на Корейському півострові, домовившись спільними зусиллями сприяти стабілізації обстановки в регіоні.

Неформальна зустріч Обами і Цзіньпіна проходила в Каліфорнії, на віллі "Саннелендс", яка належить сімейному фонду Анненбергів, надає підтримку некомерційним організаціям в США і по всьому світу. Передбачалося, що формат переговорів дозволить політикам поспілкуватися не тільки на робочі теми, але й обговорити спільні інтереси, наприклад, баскетбол. Традиційно лідери США і КНР проводили переговори тільки в Білому домі - саміт у Каліфорнії став першою зустріччю на вищому рівні, проведеною двома країнами в подібному форматі.

Цзіньпін запросив Обаму завдати неформальний візит у Китай. Американська сторона дала попередню згоду, однак дата поїздки поки не уточнюється. !zn

Читайте також:

Китайські хакери вкрали з Пентагону креслення найдорожчого американського літака F-35

Китай ввів війська в Таджикистан

МЗС Китаю спростував звинувачення США в кібершпіонажі

Україна побудувала для Китаю найбільш великий в світі десантний корабель на повітряній подушці