UA / RU
Підтримати ZN.ua

США закликали до правосуддя по справах щодо загиблих в Україні журналістів

Йдеться про Шеремета, Гонгадзе, Комарова та інших.

Сполучені Штати закликають до здійснення правосуддя щодо загиблих в Україні журналістів Павла Шеремета, Георгія Гонгадзе, Вадима Комарова та інших. Про це заявив прес-аташе посольства США в Україні Деніел Лангенкемп в зверненні з нагоди Всесвітнього дня свободи преси.

"Сьогодні, у Всесвітній день свободи преси, Сполучені Штати засуджують загрози, переслідування і насильство по відношенню до журналістів і працівників засобів масової інформації.

Ми закликаємо до здійснення правосуддя по відношенню до журналістів, таких як Павло Шеремет, Георгій Гонгадзе, Вадим Комаров та інші ".

Читайте також: Вбивство журналіста Сергієнка: повідомлено про нову підозру учаснику вбивства

Повідомлялося, що за перші три місяці 2021 на підконтрольній України території зафіксовано 30 випадків переслідування громадських активістів, йдеться в звіті Центру прав людини ZMINA. При цьому в минулому році за аналогічний період правозахисники центру зафіксували 26 випадків переслідування громадян за громадську діяльність.

Найбільше подібних інцидентів зафіксували в Києві - 14 випадків переслідування. На другому місці опинилася Харківська область, де зафіксували 3 таких випадки, на третьому - Одеська та Полтавська області, де сталося по два таких інциденту.