UA / RU
Підтримати ZN.ua

США заявили про знищення у Червоному морі двох кораблів та РЛС хуситів

Вказано, що кораблі були без екіпажу.

Протягом доби американські військові знищили у Червоному морі два надводних кораблі хуситів, а також одну їхню радіолокаційну систему. Про це соцмережі Х повідомило Центральне командування США (USCENTCOM).

«За останні 24 години сили Центрального командування США (USCENTCOM) успішно знищили два підтримувані Іраном надводні кораблі хуситів (USV) без екіпажу в Червоному морі та одну радіолокаційну станцію хуситів у контрольованому хуті районі Ємену», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, військові встановили, що надводні кораблі та РЛС безпосередньо загрожують силам США та коаліції. Також вони становили загрозу для торговельних суден.

«Цих заходів вжили, аби захистити свободу судноплавства та зробити міжнародні води більш безпечними», – додали в Центральному командуванні США.

Читайте також: Хусити, ймовірно, потопили ще один корабель у Червоному морі 

Раніше повідомлялося, що США знищили три кораблі підтримуваних Іраном хуситів у Червоному морі. Тоді американські військові встановили, що ці кораблі є небезпечними.

Того ж дня Єменські хусити заявили, що провели спільну військову операцію з бойовим угрупованням «Ісламський спротив в Іраку», атакувавши чотири кораблі в північному порту Хайфи в Ізраїлі. Тоді військовий представник хуситів Ях'я Сарі  у телевізійній заяві повідомив, що дві групи здійснили атаку безпілотників на два танкери з цементом і два вантажні судна в порту Хайфи в суботу. За його словами, кораблі належать компаніям, які «порушили заборону на захід у порти окупованої Палестини».