UA / RU
Підтримати ZN.ua

США вводять нові санкційні правила для Росії

Штати продовжують розширювати санкційний список проти російських компаній.

Міністерство фінансів Сполучених Штатів впроваджує нові правила для визначення компаній, що підлягають економічним обмеження. Набирає чинності захід, згідно з яким секторальні санкції поширюються на всі російські підприємства, 50% і більше капіталу яких належать фізичним та юридичним особам, які потрапляли під санкції раніше, йдеться у повідомленні Bloomberg.

В першу чергу, під цю хвилю потрапляє одна з найбільших страхових компаній Росії ВАТ "Согаз", більше половини акцій якої належить банку Росія і Volga Group. США внесли банк "Росія" і його співвласника Юрія Ковальчука у чорний список ще 20 березня, відразу ж після анексії Криму Російською Федерацією.

Окрім цього, під ударом економічного ембарго може опинитися і фінська компанія Arena Events Oy, що керує стадіоном у Гельсінкі. Компанія також була включена в чорний список навесні цього року.

Нагадаємо, санкційний тиск на Росію почалося в березні 2014 року у відповідь на агресивну політику щодо України і підрив міжнародної архітектури безпеки. Найбільш серйозні санкції, що стосуються цілих секторів російської економіки, почали приймати з липня цього року. !zn

Читайте також

США ввели проти Росії секторальні санкції

США не мають наміру заздалегідь оголошувати про час введення і про характер нових санкцій проти РФ

ЄС офіційно включив 15 фізосіб і 18 компаній в список санкцій проти РФ

Канада ввела нові санкції проти Росії

Японія вирішила розширити санкції проти Росії