UA / RU
Підтримати ZN.ua

США вводять санкції проти Туреччини через оборудки з російським оборонним сектором

Активи фігурантів санкційного списку будуть заморожені в Америці, а влада США не буде видавати візи цим людям.

Державний департамент США впевнений, що проти турецького Управління оборонної промисловості (SSB) повинні бути введені санкції за угоди з російським оборонним сектором. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна ", посилаючись на Федеральний реєстр США.

За даними держсекретаря Ентоні Блінкена, кілька років тому SSB "провело істотну транзакцію" з РФ. У зв'язку з цим держсекретар визначив санкції, які повинні діяти у відношенні SSB, його глави Ісмаїла Деміра і ще трьох керівників в рамках закону "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій".

Уточнюється, що американцям забороняється вести справи з цими громадянами Туреччини. Активи фігурантів списку будуть заморожені в Америці, а влада США не буде видавати візи цим людям.

Відносно SSB зокрема вводяться заборони на експорт американської продукції і видачу кредитів більш ніж на 10 млн доларів.

Читайте також: Мінфін США виключив з санкційного списку співробітників Міжнародного кримінального суду в Гаазі

14 грудня 2020 року Сполучені Штати ввели санкції проти Секретаріату оборонної промисловості Туреччини в рамках закону CAATSA за свідому участь у великій транзакції з Рособоронекспортом, головною російською компанією по експорту товарів військового призначення, з придбання системи ППО С-400.