UA / RU
Підтримати ZN.ua

США ввели обмеження на експорт продукції військового призначення в Росію

Експорт будь-якого високотехнологічного обладнання, яке може підсилити російську армію, відтепер під забороною.

Адміністрація президента США Барака Обами приймає додаткові обмежувальні заходи щодо експорту продукції оборонного призначення в Росію, йдеться в заяві американського Держдепу.

"Сполучені Штати сьогодні у відповідь на тривалі дії Росії на півдні і сході України вводять додаткові обмежувальні заходи на експорт продукції оборонного призначення в РФ. У зв'язку з цим Державний департамент розширює обмеження на експорт технологій і послуг, що регулюються у відповідності з номенклатурою військового майна США", - наголошується в документі.

У заяві повідомляється, що "з цього моменту директорат з контролю оборонної торгівлі Державного департаменту буде відмовляти у розгляді заявок на експорт і реекспорт в Росію або в окупований Крим будь-якого високотехнологічного оборонного вироби або послуги, що регулюються у відповідності з номенклатурою військового майна США, які можуть посилити обороноздатність Росії".

Крім цього, Держдеп вживає заходів для відкликання будь-яких діючих ліцензій на експорт, які відповідають перерахованим вище умовам.

"Сполучені Штати продовжать регулювати політику в області видачі ліцензій на експорт продукції в Росію у зв'язку з діями в Україні. Ми закликаємо Росію виконати свої зобов'язання за деескалації ситуації на Україні, зроблені цією країною в Женеві 17 квітня", - йдеться в документі.

Як повідомлялося, США 28 квітня також розширили санкційний список, включивши в нього близьке оточення Володимира Путіна і ряд компаній. !zn

Читайте також:

США розширили санкційний список проти Росії

Deutsche Bank передрік російській економіці незавидне майбутнє

Євросоюз ввів санкції проти ще 15 представників російського керівництва