UA / RU
Підтримати ZN.ua

США вивели війська з ключової авіабази у Нігері

Вона надавала важливі розвідувальні дані про діяльність терористів.

Сполучені Штати завершили виведення військ з авіабази 201 у Нігері. Вона розташовувалась поблизу Агадеса в центральній частині країни та була побудована за 100 мільйонів доларів, повідомляє Reuters.

Зазначається, що авіабаза розміщувала безпілотники та надавала важливі розвідувальні дані про ісламістські групи бойовиків. У спільній заяві Міноборони Нігеру та американських військових повідомляється, що персонал і обладнання з бази вивели, а сторони продовжать координацію, аби вивести усі війська.

Читайте також: Очолювані хунтою Буркіна-Фасо, Малі та Нігер узгодили план створення конфедерації 

"Ефективна співпраця та зв’язок між збройними силами США та Нігеру забезпечили завершення цього обміну достроково та без ускладнень", — йдеться у заяві.

Раніше американська армія покинула авіабазу 101 у Нігері. Останній транспортний літак ВПС США C-17 Globemaster III вилетів звідти 8 липня. У травні на територію цієї авіабази зайшли російські військові, вони перебували у безпосередній близькості від американців.

Нагадаємо, американські військові повинні покинути Нігер до 15 вересня 2024 року. Відповідний наказ надійшов від Пентагону після військового перевороту у країні. Це стало ударом по зусиллях адміністрації президента США Джо Байдена у боротьбі з тероризмом і російським впливом у Західній Африці, зазначало Politico.