UA / RU
Підтримати ZN.ua

США вирішать проблему з КНДР військовими методами, якщо вона не відмовиться від ядерної зброї - Меттіс

Зараз США прагне до дипломатичного вирішення північнокорейської проблеми.

Північна Корея створює ядерний арсенал, щоб "загрожувати іншим катастрофою", заявив глава Пентагону Джеймс Меттіс під час офіційного візиту в Південну Корею, додавши, що США готові до військових заходів, якщо КНДР не припинить розробку ракет з ядерною боєголовкою, передає Associated Press.

"КНДР - репресивний режим, який сковує свій народ, позбавляючи його свободи, добробуту та людської гідності у пошуках ядерної зброї і засобів його доставки, щоб загрожувати іншим катастрофою", - сказав Меттіс.

Він зазначив, що адміністрація президента США Дональда Трампа прагне до дипломатичного вирішення північнокорейської проблеми. У той же час Меттіс заявив про те, що США готові до військових заходів, якщо КНДР не припинить розробку ракет з ядерною боєголовкою, які потенційно можуть вразити Сполучені Штати.

Нагадаємо, раніше США ввели санкції проти трьох північнокорейських компаній і семи осіб, серед яких є військові та члени уряду КНДР, йдеться в повідомленні на офіційному сайті міністерства фінансів США.

Наголошується, що санкції проти північнокорейського режиму вводяться у відповідь на тривале і серйозне порушення прав людини.

Раніше в КНДР заявили про те, що підтримають ідею повної заборони ядерної зброї, однак мають намір зберігати свій арсенал, поки ним володіють США.