UA / RU
Підтримати ZN.ua

США виплатять ВООЗ більше 200 млн доларів

США відшкодують ВООЗ взяті зобов'язання, порушені при Трампові.

Державний секретар Ентоні Блінкен заявив в середу, що Сполучені Штати виплатять Всесвітній організації охорони здоров'я більше 200 мільйонів доларів до кінця місяця після скасування плану Дональда Трампа по догляду.

Ця сума відповідає зобов'язанням, взятим на себе Сполученими Штатами перед глобальним органом охорони здоров'я, найбільшим донором якого вони є.

«Це ключовий крок у виконанні наших фінансових зобов'язань як члена ВООЗ, і він відображає нашу нову прихильність наданню ВООЗ підтримки, необхідної їй для керівництва глобальною відповіддю на пандемію», - сказав Блінкен на віртуальному засіданні Ради Безпеки ООН по COVID-19, передає Reuters.

«Сполучені Штати працюватимуть як партнер для вирішення глобальних проблем. Ця пандемія є одним з таких викликів і дає нам можливість не тільки подолати нинішню кризу, а й стати більш підготовленими і більш стійкими до майбутнього».

Читайте також: Епідемія в Ухані була масштабнішою, ніж вважалося – ВООЗ

Блінкен сказав, що Сполучені Штати також «нададуть значну фінансову підтримку» Covax, глобальному плану по поширенню вакцин серед найбідніших країн.

«І в майбутньому всі країни повинні брати участь в прозорому і надійному процесі запобігання та реагування на надзвичайні ситуації в області охорони здоров'я, щоб світ дізнався як можна більше і якомога швидше», - додав Блінкен.

Раніше британський прем'єр - міністр Борис Джонсон заявив в понеділок, що світові держави повинні укласти глобальний договір про пандемії для забезпечення належної прозорості після нового спалаху коронавірусу, який поширився з Китаю.