UA / RU
Підтримати ZN.ua

США відреагували на ймовірну крадіжку ФСБ персональних даних співробітників СММ ОБСЄ

Тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ закликав швидко і повністю розслідувати цей інцидент.

США висловили свою стурбованість повідомленнями про ймовірне втручання спецслужб РФ в роботу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, і просять ОБСЄ повністю і у якомога більш стислі терміни розслідувати цей прикрий інцидент, заявив тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміан, передає Радіо Свобода.

"Сполучені штати поділяють вашу стурбованість останніми повідомленнями у пресі про те, що російська розвідка отримала важливу інформацію про вашу місію. Ми закликаємо вас повністю розслідувати такі твердження і приймати всі необхідні заходи для захисту місії від будь-яких зовнішніх спроб поставити під сумнів її об'єктивність", – заявив він.

Нагадаємо, раніше журналісти німецького телеканалу ARD повідомили, що до рук Федеральної служби безпеки РФ потрапив ряд внутрішніх документів СММ ОБСЄ, які передав їм "кріт" у місії. Імовірно, за даними журналістів, російські спецслужби отримали доступ до внутрішніх звітів СММ ОБСЄ, листування заступника глави місії Олександра Хуга і детальних планів об'єктів ОБСЄ.