UA / RU
Підтримати ZN.ua

США відправлять есмінець на пошуки зниклого літака Air Asia

У пошуковій операції в регіоні, де 28 грудня зник авіалайнер Air Asia, візьме участь есмінець американського військово-морського флоту.

Сполучені Штати Америки візьмуть участь в операції з пошуку зниклого пасажирського літака малайзійської авіакомпанії Air Asia.

На прохання уряду Індонезії американський військовий флот направить есмінець USS Sampson, повідомляє інформагентство dpa у вівторок, 30 грудня. Бойовий корабель повинен прибути в регіон і почати пошукову операцію протягом дня. На даний час він знаходиться на заході Тихого океану.

У той же час, в районі зникнення літака був помічений дим. На індонезійський острів Белитунг, де приблизно знаходиться описуване місце, відправлені літаки для перевірки цієї інформації.

Читайте також: ОБСЄ рапортує про місця дислокації українських військових

28 грудня зниклий з радарів літак малазійських авіаліній Air Asia впав у воду у індонезійського острова Белитунг, повідомив спікер Національної пошуково-рятувальної служби Індонезії Суприанди Минггу. Як повідомляє BBC, на борту літака знаходилося 162 людини, включаючи екіпаж. Більшість пасажирів були громадянами Індонезії, також були громадяни Малайзії, Південній Кореї, Великобританії.