UA / RU
Підтримати ZN.ua

США відправлять до Індії апарати ШВЛ та експрес-тести

Індія також отримає сировину для виробництва вакцини від коронавіруса.

США нададуть допомогу Індії в зв'язку з масштабною спалахом Коронавірусние захворювання COVID-19 у цій країні. До Індіюївідправлять медикаменти, медичне обладнання та захисні костюми для лікарів, повідомили в Білому домі.

Радник американського президента з національної безпеки Джейк Салліван у ході телефонної розмови з секретарем Ради національної безпеки Індії Аджитом Довалом обговорив епідеміологічну ситуацію і боротьбу з коронавірусом.

Салліван нагадав, як Індія направляла медичну допомогу до США на початку пандемії, коли ситуація в Сполучених Штатах була складною. За словами радника президента, США сповнені рішучості допомогти Індії в складній для неї час.

Зокрема, Індія отримає американські експрес-тести для виявлення коронавірусу, апарати штучної вентиляції легенів, засоби індивідуального захисту, а також сировину для виробництва вакцини AstraZentca, яку в Індії випускають під назвою CoviShield. Також розглядається можливість поставок кисневих систем.

Читайте також: Нідерланди закривають авіасполучення з Індією через ситуацію з COVID-19

В Індії вже кілька днів поспіль фіксуються рекордні добові показники захворюваності в COVID-19 - країна вийшла на перше місце в світі за кількістю хворих і летальних випадків. Щодня в Індії діагностують понад 300 тисяч нових випадків інфікування, в країні виявлено новий штам коронавируса. Саме він міг викликати спалах захворювання, яку індійський прем'єр Нарендра Моді назвав «коронавірусним штормом».