UA / RU
Підтримати ZN.ua

США зроблять висновки щодо санкцій проти Росії після переговорів у Женеві

Новий етап санкцій проти РФ буде направлено на компанії в енергетиці, будівництві та фінансовому секторі.

Держдепартамент США очікує нових пов'язаних з подіями в Україні санкцій проти Росії, але хоче почекати міжнародного саміту у Женеві цього тижня в надії на дипломатичне врегулювання.

Голови зовнішньополітичних відомств Росії, України, США і ЄС повинні зустрітися в четвер, 17 квітня, у Женеві, щоб обговорити кризу, яка розгортається після повалення українського президента Віктора Януковича під час лютневої революції.

"Четвер - чергова нагода для дипломатичної дискусії, і я думаю, що не варто очікувати оголошення (про санкції) до четверга", - сказала представник Держдепартаменту Джен Псакі на брифінгу, додавши, що санкції "залишаються на порядку денному".

Новий етап санкцій, ймовірно, буде направлено на впливових людей і компаній у таких секторах як енергетика, будівництво та фінансові послуги.

Раніше США і ЄС ввели візові обмеження, заморозили активи і заборонили вести справи з низкою осіб з політичного та ділового оточення Путіна. Наступною жертвою санкцій може стати така впливова фігура російської політики і економіки, як голова державної Роснефти Ігор Сечін.

Західний дипломат, який говорив на умовах анонімності, сказав, що обговорюється широкий спектр нових санкцій, в якому найбільш помірними стануть обмеження передачі технологій і військових постачань Росії, а найбільш жорсткими - витіснення Москви зі світового ринку енергоносіїв.

Також нагадаємо, раніше президент США Барак Обама заявив у телефонній розмові з главою російської держави Володимиром Путіним заявив, що Росія надає підтримку збройним сепаратистам в Україні. !zn

Читайте також:

Німеччина готова до санкцій третього рівня проти Росії

ЄС розширив індивідуальні і погрожує економічними санкціями проти Росії

США готові до нових істотних санкцій проти Росії

ЄС готовий посилити санкції проти Росії наступного тижня